HET STOELGANGSTAAL KON NIET GEANALYSEERD WORDEN IN HET LABO 

Soms kan het staal dat in het labo toekomt, niet geanalyseerd worden. Hieronder staan de mogelijke redenen waarom je staal niet kon geanalyseerd worden. We bezorgen je dan een nieuwe afnameset om opnieuw een staal van je stoelgang te nemen.

  • De test is niet conform: het labo heeft je staal ontvangen, maar niet in de afnameset die wij je bezorgd hebben. Je hebt bijvoorbeeld een andere test of een potje stoelgang opgestuurd. Enkel een staal genomen met onze afnameset kan het labo analyseren.
  • De afname is niet conform: het labo heeft je staal ontvangen, maar het staal kon niet geanalyseerd worden. Er was mogelijk te veel stoelgang rond de stoelgangtest of de stoelgang was uitgelopen.
  • Het staal is technisch niet conform: het labo heeft je stoelgangtest ontvangen, maar het labotoestel gaf een foutmelding. Dit kan zijn omdat er te weinig vloeistof in zat, omdat de barcode op het flesje ontbrak of omwille van een andere technische reden.
  • De afnameset is vervallen: het labo heeft je stoelgangtest ontvangen. Het labo controleert alle stoelgangtesten die toekomen op houdbaarheidsdatum (gedrukt op het buisje). Als deze houdbaarheidsdatum verstreken is, wordt de stoelgangtest niet geanalyseerd.
  • De afnameset is leeg: het labo heeft je stoelgangtest ontvangen, maar de stoelgangtest bevatte geen of onvoldoende vloeistof/buffer om je een resultaat te kunnen bezorgen. 
  • Het labo heeft geen staal ontvangen: het labo heeft je deelnameformulier ontvangen, maar zonder stoelgangtest.