" BLABLABLA
Geen excuses.
Doe de stoelgangtest. "

Marc Herremans

Actiemaand Dikkedarmkanker

Maart is de internationale maand in de strijd tegen dikkedarmkanker. Ook de Vlaamse overheid en het Centrum voor Kankeropsporing organiseren een campagne om het belang van vroegtijdige opsporing van dikkedarmkanker te benadrukken. 

Marc Herremans is ambassadeur voor het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker. Zijn boodschap zal op Eén uitgezonden worden tussen 20 maart en 1 april 2023.

Van 15 tot 28 maart zal je in het straatbeeld ook grote affiches kunnen waarnemen langs sommige supermarkten om het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker onder de aandacht te brengen.

 

Campagnebeeld Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker 2022 voor email

Misschien herken je de BlaBlaBlacampagne wel van op de Radio, van op grote reclamepanelen langs winkelcentra, van in een magazine of misschien wel van op een broodzak?

Campagnebeeld Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker 2022 voor Facebook

Bekijk hier de publireportage.

Het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker nodigt alle mannen en vrouwen tussen 50 en 74 jaar uit om de stoelgangtest te doen. Door om de twee jaar een staal van je stoelgang te laten onderzoeken kan dikkedarmkanker in een vroeg stadium worden opgespoord en behandeld. De behandeling is dan ook minder zwaar en je herstelt sneller.