Brussel

Als je in Brussel woont, kan je ook deelnemen aan het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker.

Vraag een uitnodigingspakket met afnameset aan bij het Centrum voor Kankeropsporing via:

Geef hier je naam, voornaam en geboortedatum door. Wij gaan na of je in aanmerking komt voor een uitnodiging en zeggen je wanneer je de uitnodiging zal ontvangen.

Van zodra je wordt uitgenodigd en deelneemt, krijg je twee jaar later automatisch een nieuwe uitnodiging tot en met de leeftijd van 74 jaar.

Alle communicatie gebeurt in het Nederlands. De uitnodigingsbrief met het deelnameformulier, de bijhorende folder en de gebruiksaanwijzing zijn in het Nederlands.

Om deel te nemen stuur je jouw stoelgangstaal samen met het volledig ingevuld deelnameformulier in de bijgeleverde bubbel-envelop (postzegel niet nodig) naar het labo. Op het deelnameformulier worden ook de gegevens van de huisarts ingevuld zodat die ook het resultaat ontvangt.

Meer weten over het onderzoek? Klik hier. https://dikkedarmkanker.bevolkingsonderzoek.be/bevolkingsonderzoek/hoe-verloopt-het-onderzoek

Meer weten over het resultaat? Klik hier.  https://dikkedarmkanker.bevolkingsonderzoek.be/bevolkingsonderzoek/het-resultaat 

Je komt niet aanmerking voor het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker:

  • Als je dikkedarmkanker hebt of had.
  • Als je de voorbije twee jaar je stoelgang liet onderzoeken. Je krijgt pas een uitnodiging twee jaar na je laatste stoelgangtest.
  • Als je de voorbije tien jaar een coloscopie of kijkonderzoek van je dikke darm liet uitvoeren. Je krijgt pas een uitnodiging tien jaar na je laatste coloscopie
  • Als je een verhoogd risico op dikkedarmkanker hebt: ouders, broers, zussen of kinderen met dikkedarmkanker of een erfelijke aandoening die vaak tot dikkedarmkanker leidt.
  • Als je jonger dan 53 of ouder dan 74 jaar bent. Lees hier meer over de leeftijdsgrenzen van dit bevolkingsonderzoek.